Daniël Kortekaas

"Dit vind ik een van de leukste dingen om te doen. Mensen helpen om dingen te leren."

Hallo, mijn naam is Daniël Kortekaas. Geboren op 11 juni 1990 in Heerhugowaard. In 1993 in de provincie Groningen komen wonen en daar dus ook opgegroeid. Na het Atheneum ben ik naar Arnhem verhuisd voor een studie aan de HTS Autotechniek. Tijdens mijn eerste stage heb ik besloten om mijn vrachtwagenrijbewijs te gaan halen. Toen ik voor mijn tweede stage op zoek was naar een stageplaats kwam ik terecht bij Oegema Transport in Dedemsvaart. Deze vroegen toen of ik in de vakanties voor hun als chauffeur aan het werk wilde. Dit heb ik ook gedaan.

Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat op kantoor zitten niet voor mij is weggelegd. Daarom heb ik toendertijd besloten om  fulltime aan het werk te gaan als vrachtwagenchauffeur. Wat ik inmiddels al weer zo’n 10 jaar doe. Tijdens mijn werk als chauffeur heb ik diverse nieuwe collega’s mogen begeleiden en coachen. Dit vind ik een van de leukste dingen om te doen. Mensen helpen om dingen te leren.

Toen mijn vader me in de herfst van 2021 vroeg of het vak van rij-instructeur niet wat voor mij zou zijn, ben ik eens goed gaan nadenken wat ik wilde voor de toekomst. Na een paar keer meegereden te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik het toch wel heel leuk vind. Daarom ben ik begin 2022 begonnen met de opleiding tot rij-instructeur. 4 Juni 2022 ben ik geslaagd voor mijn rij-test waardoor ik nu stage mag gaan lopen. Dat betekent dat ik voorin de auto naast de leerling mag plaats nemen. Ruud zal nog meerijden op de achterbank als begeleider. Zodra ik mijn stage heb afgerond, moet ik nog 1 examen doen: het geven van een les. Als die goed is afgerond mag ik zelfstandig les gaan geven.

Mijn pluspunten: doorzetter, ruime rijervaring, humor, open en eerlijk.

Mijn minpunten: Tikkeltje eigenwijs, zeg wat ik denk.